Minnie törölköző

Tiszta asztal, jó étvágy. Hogyan vegyem rá a gyerekemet az evésre a Disney -vel

A gyerek nem eszik, úgy kell bele könyörögni mindent, hogy legalább pár falatot egyen már. Jó pár anyukának ismerős ez a történet, akinek a gyermeke “rossz” evő. Sokszor a feje tetejére is állhat a szülő, de a gyerek nem akar enni, majd pedig jönnek a védőnői rosszalló tekintések, és a “Na de kérem anyuka, miért nem tudja megetetni ezt a gyereket.”

A megoldás nálunk a Disney volt. Ugyanis ezzel lehetett ösztönözni a gyereket az evésre. Amikor is oda ültettük az asztalhoz a figurát, lett Disney asztalterítő, Disney-s tányér, és evőeszköz. Természetesen Daisy-s hiszen a “rossz evő” gyermek egy igen öntudatos kislány volt. Mostanra már behozta a súlyát, és már nem jönnek a szúrós védőnői tekintetek. Már csak a: “Na látja anyuka, ugye hogy meg lehet etetni ezt a gyereket, csak akarni kell.” hozzászólások, amin már csak mosolygok.

Tehát a titok nyitja az ösztönzés volt, esetünkben egy Disney figura.

Hogyan ösztönözzem a gyerekem, hogy egyen?

Pár dolgot meg kell vizsgálni ahhoz, hogy biztosra menj az ösztönzésben. Hiszen nem minden gyerek rendelkezik ugyan olyan személyiséggel, így az ösztönzésük is eltérő. Viszont mégis szerencsére kiszámítható, aminek köszönhetően irányítható. A felnőtteknél is 5 szeretetnyelv létezik, amivel, könnyen motiválható valaki. A gyerekeknél sincsen ez másként.

  1. Ajándékkal lekenyerezhető gyermekek
  2. Dicséretre vágyó gyermekek
  3. Fizikai kontaktust igénylő gyermekek
  4. Csere alapon működő gyermekek
  5. Egy másik gyermekkel való étkezés

Esetünkben az 1-es szeretetnyelven tudtuk motiválni a gyermeket, mégpedig a Disney ajándékokkal. Hozzáteszem, az alvást is ilyen módon sikerült egyszerűen megoldanunk, és a bili kérdése is ezzel oldódott meg. Az egész lakás tele van Disney holmival, de ha nem lehet másképp, akkor inkább legyen boldogságban, és veszekedés mentesen, sok Disney figurával Daisy-vel.

De mi van a többi motivációs technikával, ami Disney nélkül is működik?

2-es pont esetén a gyermeket érdemes megdicsérni azért amit tett. Még ha szét is maszatolta az asztalt, de egyedül evett kanállal. Az asztalt könyedén le lehet mosni és az előkét is. Ha ilyen a gyermeked, nézz körbe nálunk az asztalterítők és előkék között.

https://majamarket.hu/cgi-bin/termekkategoria/konyhai_felszerelesek/

3-as pont esetén a gyermeknek fontos, hogy megsimogassák és ebéd előtt és után meg legyen szeretgetve. Ha ez a rituálé meg van a számára pozitív élményeket fog az ételhez is csatolni, ami által jobban fog étkezni.

4-es pont. Számomra ez sem ismeretlen. Folyton valamilyen biznisz dolgot kellett adni a gyereknek, hogy megcsináljon valamit. Az elején a Disney matricákkal kezdtük, majd szépen lassan, ahogy nőtt a gyermek az igényei is megnőttek. Habár a nagypapa mondogatta azt, hogy: “Nem kapsz egy akkora hatalmas pofont, ha megeszed.” , amin ma már csak mosolygok.

5-ös pont. Pedig teljesen egyértelmű, ha látja hogy másik eszik ő is eszik, és tényleg eszik, szóval ebben az esetben érdemes valakivel összebarátkozni.

Ösztönözni sosem egyszerű, de ha megismered mi a gyermeked szeretet nyelve, akkor könnyedén fogod tudni ösztönözni. És az ösztönzés bizony lehet egy Disney-s tárgy is, ki tudja hátha a te gyermeked szeretet nyelve is az ajándékozás.

De ha ezek ellenére sem akar a gyermek bizonyos ételeket megenni, akkor érdemes orvoshoz fordulni, hátha a problémát valamilyen ételallergia okozza.

További termékeink: https://majamarket.hu/cgi-bin/?s=Minnie&post_type=product

Minnie és Daisy törölközők

Minnie pulóverek

Minnie pulóverek

Minnie kötény szett

Minnie kötény szett

Jégvarázs szívószálas pohár

Jégvarázs szívószálas pohár

Mickey itatópohár

Mickey itatópohár

Jégvarázs kanál, villa

Jégvarázs kanál, villa

Mása és a Medve műanyag asztalterítő

Mása és a Medve műanyag asztalterítő

Pókember kötény szett

Pókember kötény szett

Jégvarázs asztalterítő műanyag

Jégvarázs asztalterítő műanyag

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?