Miraculous, Ladybug, Katicabogár póló

Pillangó megtudja az igazságot – 2 rész

Megjelent egy idős japán úr az erdő kijáratánál, és félreérthetetlen módon elállta a kijáratot. Pillangó, azaz Alexandra nem tudta mi tévő legyen. De mivel az idős japán úr viselkedése nem tűnt félelmetesnek, így úgy döntött elmegy mellette, és őt kikerülve elindul haza.

Mikor az idős úr mellé ért Alexandra, a japán úr leejtett egy kis könyvet a kezéből. Amolyan prospektus félét. Alexandra természetesen felvette a földről és az idős úrnak adta.

Az idős úr megköszönte Alexandra kedvességét, majd így szólt a lányhoz:

– Köszönöm kedvesem, ritka már az ilyen gyermek, aki tiszteli és segíti az időseket.

– Ez csak természetes – mosolygott Alexandra, és el akart indulni a kijárat felé, de az idős japán úr egy ügyes az idősekre nem jellemző gyors mozdulattal a lány elébe vágott. Alexandra kezdte magát veszélyben érezni. Hiszen egy teljesen idegen férfival találta szembe magát, aki kinézetre lehet, hogy kedves, és gyámoltalannak tűnik, de sosem lehet tudni. Sokszor csalóka a látszat.

– Kérlek tartsd meg ezt a füzetet, ne aggódj hasznodra válik. Alexandra önszántából nem akarta elfogadni, ezt a kis könyvet, de mivel hallotta Prím suttogó szavait, aki azt mondta, nyugodtan fogadja el, nem lesz tőle semmi baja, így elvette az idős japán úrtól a kis füzetecskét, majd a táskájába rakta megtekintés nélkül. Alexandra gyors léptekkel elindult hazafelé, hogy minél hamarabb kikerüljön ebből a helyzetből. Az idős úr még utána kiáltott:

勇敢で賢い。あなたが運ぶ負担は光栄で特別です。あなたはそれに最適です。(Yūkande kashikoi. Anata ga hakobu futan wa kōeide tokubetsudesu. Anata wa sore ni saitekidesu.)

Alexandra fél füllel még hallotta is, amit mondott az idős japán úr, és mivel tudott japánul, így értette is, de nem foglalkozott vele. Sietett haza, hogy mihamarabb tudjon beszélni Prímmel. Hogy magyarázatot kapjon, miért kellett elfogadnia ezt az idős úrtól, és hogy mi is vár rá ezek után a hétköznapjaiban. Hiszen ő iskolába jár, nem hősködhet a mindennapokban, ráadásul a szülei is sokszor tiltanak meg neki dolgokat, és amúgy is… bonyolult.

De végre hazaért, édesanyja még fagatta picit, jó volt e a napja, és hogy a házival kész e. Erre Alexandra közölte anyjával:

– Uhhh sok még a házim, megyek is tanulok! És gyorsan bement a szobájába egy nagy zacskó szárított édesburgonya chipssel.

Az édesanyja nem firtatott semmit, békén hagyta lányát, Alexandra pedig végre egyedül lehetett a szobájában.

Prím ekkor kirepült a táskából, és elkezdett magyarázni Alexandrának.

-Szia, nagyon örülök neked, és olyan jó, hogy végre tudunk beszélni. Annyira örülök neked…

De ekkor Alexandra hevesen Prím szavába vágott.

-Mi van ha elrontok valamit? Mi van ha nem tudom megoldani a feladatot? Mi van ha éppen nem érek rá hősködni? Hogyan fogom a családom elől titkolni, hogy hős vagyok? Mi lesz ha nem bírok a gonosszal?

Prím nyugodtan és kedvesen odarepült a lány arcához és átölelte.

– Nyugodj meg. Nem lesz semmi baj. Azért választott téged a mester, mert látta, hogy te vagy az aki annyi erővel és különleges képességekkel rendelkezik, aki meg fog tudni oldani mindent. Ráadásul itt vagyok én neked, és ha baj van a segítségedre siet, majd tigris is. Ráadásul katica és fekete macska is azt mondta ha baj van jönni fog a segítség, és ők is igyekeznek majd segíteni, még ha Párizs picit messze is van. Prímnek itt picit elcsuklott a hangja, mintha valamit el akarna titkolni fekete macskával és katicával kapcsolatban, de mivel Alexandra nem vette észre ezt az elcsuklást, így Prím tovább folytatta a mondanivalóját.

Már évezredek óta védelmezem az embereket, és sok gazdám volt, azaz barátom, akikkel harcoltunk. De el kell mondjam, ilyen bátor és lelkes még egy sem volt. Így nem kell aggódnod, a problémákat amiket felvetettél meg fogjuk tudni oldani együtt.

Alexandra picit megnyugodott és lehuppant az ágyába, hogy hallgassa Prímet és meg tudjon minél többet arról, mi is lesz a feladata.

Prím mesélt a lélek talizmánról, a pillangó szárnyairól, és, hogy miért lett neki is yoyo az eszköze mint katicának. Elmesélte azt is, hogy tigris nélküle sosem fogja tudni elüldözni a gonoszakat, és hogy tigrisre mindig számíthat majd, mert ő lesz az ő társa. Pont, úgy mint katicának fekete macska.

Majd Prím a könyv felé indult, és megpróbálta kivenni Alexandra táskájából, de mivel nehéz volt, így csak Alexandra segítségével tudta kivenni.

Elkezdték fellapozni, és igen furcsa képek tárultak a lány szemei elé. Ott volt a pillangó ruhája, ott volt Prím, a yoyo, a pillangó nyaklánc és még sok felismerhetetlen dolog és tárgy. Valamilyen különleges írás kíséretében, amit Alexandra nem tudott elolvasni.

Döbbenten gondolt vissza az erdőben történt eseményekre. Az idős japán úrra, és arra mit mondhatott japánul az idős úr. Majd megkérdezte Prímet:

– Prím, azaz idős úr ki volt? Honnan tudja, hogy te ki vagy, és azt hogy én ki vagyok?

Jaj! megszegtem az első ígéretemet már most, amit katicának tettem, és felfedtem a kilétemet.

-Nyugodj meg Lexi, semmi gond, nem szegted meg a szavadat. Az az idős úr a kwamik őrzője, ő választott ki téged.

-De hát én katicától kaptam a dobozt, amelyben a pillangó nyaklánc volt. mondta Alexandra. Azt hittem ő választott erre a feladatra.

-Részben igen, de valójában a kwamik őrzője dönti el, hogy az állandó talizmánok, amelyek nagy hatalommal rendelkeznek, azok kihez kerüljenek. Ugyanis ezek az erők nagyon veszélyesek, főleg ha rossz kezekbe kerülnek. Hatalmas pusztításra képesek. Emlékszel a tűzóriásra? Őt is sajnos egy olyan gonosz változtatta át, aki itt Budapesten tevékenykedik.

Ki ez a gonosz? Tudsz róla valamit Prím?

-Egy sajnálatos alkalommal 5 éve történt egy baleset az őrző lakásában. Valaki betört hozzá, nem tudjuk pontosan, hogy halálfej volt e az. De eltűnt néhány kwami. Mi akik megúsztuk az esetet nem emlékeztünk semmire, csak arra, hogy valamilyen fura lila köd kezdte ellepni a tárolót, és sorra elájultunk. Mikor magunkhoz térünk, nagyon sokan hiányoztak közülünk. A hetekben vették észre katicáék, hogy itt Budapesten is történnek furcsa dolgok, és olyan gonoszok jelennek, meg, amelyeket nem Halálfej alkotta hanem valaki más. Ekkor jöttünk rá, hogy Chit képességeire nagyon hasonlítanak az átváltozások. De Chit jó, így nem tudtuk pontosan, hogy mi történt. Lehet valamilyen bűbájnak vagy gonosznak lett az áldozata, ami miatt gonoszságokat kell elkövetnie.

Prím ekkor lehajtotta fejét, és könnyek hullottak ki a szeméből.

Alexandra magához ölelte, Prímet, és megnyugtatta. Ne aggódj Prím, megkeressük, és megszabadítjuk a gonosztól.

Alexandra anyukája tűnt fel a szoba előtt és kérte Lexit, hogy most már készülődjön a lefekvéshez. Lexi elköszönt mindenkitől, megfürdött, jó alaposan megmosta a fogát, és Prímmel boldogságban lefeküdt az ágyába.

Hajnali 6 órakkor rettenetes hangos ricsajra riadt fel Prím és Lexi.

Lásd: Miraculous termékeink

Címkék: , , ,

Vélemény, hozzászólás?