Miraculous, Ladybug, Katicabogár ágyneműhuzat

Óvodás ágyneműhuzat használata a gyakorlatban tapasztalatokkal

Mikor az első gyermekem bekerült az óvodába kaptunk egy listát arról, mi az amit vinni-e kell az óvodába. Persze mondanom sem kell, hogy igen hosszú volt a lista és nem csak az ágyneműhuzat volt a listán. Semmi tapasztalattal, fogalmam sem volt arról, hogy a piacon kapható dolgokból melyik típust honnan szerezzem be. Azidők múlásával szépen kitapasztaltuk, mi az ami jó és mi az ami feleslegesenlett megvéve. Mondom is a tapasztalatainkat és ami bevált nálunk két gyerekkel, a hosszú évek folyamán.

Kezdem a sort az ágyneművel, hiszen, erről is szól ez a történet. Mind két gyermekem 4-4 évet járt az óvodába, hiszen szerettük volna ha sokáig gyermekek maradhatnak, és mivel tavasz végigyermekek, így jót is tett nekik. 4 évig nyúzták ugyanazokat a dolgokat, mintaz ágyneműt is. Nem kellett újat venni, nem volt agyon használva. Egyetlen teendő volt a 3. év után, mégpedig az, hogy a jelet át kellett cserélni rajta.

Szeretem a jól és könnyen működő dolgokat, így a következő stratégiát ajánlom minden anyuka számára, aki még az egész procedúra előtt áll.

Az óvodás ágyneműhuzat anyaga:

Fontos, hogy minőségi anyagból készüljön,hiszen 3, 4 évet kell kibírnia, és minden hónapban hazaküldik mosásra. Ami gyorsfejszámolás után 108 mosást jelent 3 évnél, és 4 évnél 144 mosást. Ha pedig valamilyen terjedő gyermekbetegség vagy parazita kerül a közösségbe, akkor meg haza adják többszöri mosásra az ágyneműket, és ilyenkor ajánlott a magasabb hőfok, illetve az 7 napos zacskózás. Főleg ha az ember biztosra akar menni.

Tehát az anyaga legyen nagyobb részt vászon, nem árt, ha azért puha is.

Óvodás ágyneműhuzat mintája:

A gyerekek nagyon gonoszak tudnak egymással lenni. Vagy éppen más megközelítéssel, túlságosan őszinték, már már nemfigyelve a másik érzelmeit. Ebben az időszakban tanulják. Ha valakinek az ágyneműhuzatának ciki a mintája (Nem hinnéd, hogy már ilyenkor elkezdődik, de igen), akkor neki keserves lesz az élete az óvodai közösségben. Ezért érdemes olyan mintájú darabot használni, ami a 4 év alatt menő marad, vagy amolyan semleges. A lényeg az, hogy a gyermek számára pozitív érzelmek kapcsolódjanak hozzá.

És akkor most egy kis hasznos logisztika még az ágyneműjuzatokról.

Ajánlom mindenki számára, hogy vegyen 2 ugyan olyan mintájú ágyneműhuzat garnitúrát.

Miért?

  1. érv: Ettől a sok mosástól, 1 garnitúra könnyen tönkremegy, és a 4 év végére igen viseletes lesz, ami pont az utolsó évben igen kellemetlen lesz a gyermeknek, hiszen akkor kezdődnek el az igazi érzelmi játszmák.
  2. érv: Ha logisztikailag megpróbálod összerakni a dolgokat, akkor igen szorgalmasnak kell lenned, és nem árt ha szárítógéppel is rendelkezel, hogy az ágynemű mindig időben az óvodában legyen. A téli időszakban hiába mosod ki pénteken az ágyneműt, sokszor nem szárad meg hétfőre. Volt hogy a kezdetekben történő “balesetek”, ágyba pisilés, már megkívánta, hogy másnap tiszta és száraz ágyneművel érkezzen a gyermek, amin ismét történhet valamilyen baleset. Ezt egy darab ágyneműhuzattal nem fogod tudni kivitelezni. No de ha a kettőt váltogatva használod nem lesz gondod belőle.
  3. érv: Ha ugyan olyan ágyneműhuzatot használsz, akkor nem zavarod meg a gyermeket, és mindig tudni fogja az az övé, és a dolgozók munkáját is megkönnyíted, hiszen egy idő után, már a mintájából tudni fogják hogy az a te gyermekedé.

Remélem ezekkel a tapasztalati tanácsokkal márkönnyebben fog menni a felkészülés az óvodai szezonra. Ajánlom ezeket a termékeket, nézz körbe a webshopban: https://majamarket.hu/cgi-bin/termekkategoria/lakastextiliak/

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?