Hamarosan a mozikban, a kis kedvencek titkos élete 2

Ismét egy nagy sikerű mesefilm második részét láthatjuk 2019. Július 4-tól a mozikban, “A kis kedvencek titkos élete” című nagy sikerű animációs családi, kaland, vígjáték kategóriájú film folytatásaként. 

2016-ban hatalmas bevételt hozott a gyártóknak, ezért most ismét nyomon követhetjük, házi kedvenceink titkos életét, amit akkor művelnek, miután mi elmentünk munkába.

Nálunk is ez a helyzet, mikor házi kis kedvencünket magára hagyjuk és csak este érkezünk haza. Bár szerencsére ő még az ajtót nem tudja kinyitni, így ilyen mozgalmas kalandokban nincs része, csak ha magunkkal visszük, mikor közösen kiruccanunk.

Történet

A folytatásban, a már eddig megismert szereplők láthatóak ismét, és a cselekmény mint egy könyvben tovább folytatódik. A történet több szálon fut egyszerre, majd a végére össze áll a nagy csapat és egyszerre néznek szembe a gonosszal, a cirkuszigazgatóval és annak az állataival.

De a legfontosabb mondanivalója a filmnek, hogy miként éljük meg mindennapjainkat az állatokkal. Nekik milyen kapcsolatuk van velünk, mert természetesen az ő szemszögükből láthatjuk a történéseket. Tele vannak tervekkel, vágyakkal, érzelmekkel, félelmekkel.

Tanulság

Ha gyermekünk szeretne egy pici kedvencet kutyust vagy cicust a mese megnézése után, tudnunk kell, hogy nem csak két hétig kerül otthonunkba, mert ők egy életre szólnak, akár 12-20 évig is velünk lehetnek, gondoskodni kell róluk, mert ők is érző lények.

A kicsi kedvenceink igen problémásak, sokszor bosszúságot okoznak, mert még kölykök és sok mindent kell tanulniuk tőlünk. Kis állataink megrágnak, szétcincálnak mindent, főleg akkor ha sokáig egyedül vannak őrizetlenül, akár mint a gyerekek. Még ők sem szobatiszták, így lakásban itt ott elhagyják szeretetcsomagjukat. Inkább gondoljátok meg kétszer, hogy igazán tudtok-e vállalni ennyi időt és toleráljátok amikor rosszat tesznek. 

A papucs szétrágás nekik csak egy préda egy játék, nekünk nagyon nagy bosszúság, főleg ha a kedvenc papucsunkról és cipőnkről van szó. De a cicák sem tesznek másképp, ők csak a bútorainkon élesítik a körmüket. Sétáltatni is rendszeresen kell, mert mozgásigényük nekik is van, úgy mint nekünk is. Nincs is jobb ezt közösen eltölteni velük, mert egyébként nagyon sok szeretetet tudnak adni, kicsiknek nagyoknak egyaránt.

Ahogy a róka említi “A kis hercegben”

Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz (…). Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet.”

Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

A mi kis kedvencünk, Mia a haramia, na jó nem. Már okosodik hűséges társunk, mert most volt 1 éves júniusban.

Mia a haramia

Nézd meg állatos termékeinket:

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?