Aladdin ismét a mozikban élőszereplőkkel

Első Disney Aladdin rajzfilm

Disney feldolgozásában, fiatalkorom legjobb meséje volt, amit Magyarországon először 1993. decemberében, mutattak be a mozikban. Akkor még pici keresztlányommal izgultuk végig az aktuális történetet, mivel ebben az időben Magyarországra még nagyon kevés Disney rajzfilm jutott el.

Aladdin sorozat

Szerencsére később sem maradtunk Aladdin nélkül, mert nem sokkal utána a Magyar Televizió adásában 1996-tól a TV-ben is láthattuk vasárnaponként a kedvenc sorozatunkat.

Aladdin rajzfilm további részei

Fura módon jutott el hozzánk, mert a bemutató, csak VHS kazettán történt meg és a megjelenés sorrendje is megváltozott. Jafar visszatér – Aladdin 2, Amerikában már 1994-ben játszottak a mozik, de mi csak 2000-ben láthattuk VHS kazettán. A harmadik részt az Aladdin és a tolvajok fejedelmét pedig, 1996 már bemutatták az Amerikában, de mi hozzánk csak, 1997-ben jutott el szintén VHS kazettán. Szerencsére a történetek külön is élvezhetőek, de azért nem lett volna rossz sorrendben látni azokat.

Rajzfilm szereplői

Ki ne emlékezne az akkori gyerekek közül Aladdinra és Jázmin hercegnőre, a hatalomra törő gonosz Jafarra és a papagájára Jágóra, akik állandóan borsot törnek Aladdin és a hercegnő orra alá. A vicces Dzsini-re aki kihúzza őket mindig a bajból, Jázmin papájára Agrabah gyerekes, hóbortos, vajszívű szultánjára valamint Jázmin hercegnő gyönyörű tigrisére. Nem utolsósorban Abu-ra a kis majomra Aladdin barátjára aki mindig ékszereket és csillogó dolgokat szerez magának és a szőnyegre akinek komoly érzései vannak, olykor duzzogni is tud.

Ismét egy újabb Aladdin nagyfilm

Szerencsére most sem fogunk így majd 20 év után Aladdin nélkül maradni, mert hamarosan 2019. május 23, jön a mozikban az élőszereplős változata.

Ne hagyjátok ki, remélem mi is eljutunk a moziba a keresztlányommal és feleleveníthetjük az egykori boldog pillanatokat, mikor közösen izgultuk végig az egyes történeteket.

Jelenleg elérhető Disney termékeink: https://majamarket.hu/cgi-bin/termekcimke/disney/

Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?