Jégvarázs uzsonna szett

5 hihetetlen tárolási ötlet az iskola táskák mellé, vagy az oviba

Mikor az első gyermekem iskolás lett, hatalmas gondban voltam a tízóraival, és a tornazsákkal is. No nem azért, mert nem találtam volna olyat, ami megfelelt volna az igényeimnek. A problémák ettől sokkal egyszerűbb, számomra fel sem merülő akadályokból álltak. Amikre lehet most te sem gondolsz, de ha eljön az idő számodra is problémát fog jelenteni a táskák melletti, vagy a táskákban lévő tárolás.

Probléma, szétszórtság és figyelmetlenség

A gyerekem figyelmetlen volt, én néha idő hiányban szenvedtem, és bizonyos dolgok a táskában erjedésnek indultak már a második nap. Ez akkor volt nagyon kritikus, mikor valamilyen gyümölcsöt kapott a gyermek a nyári időszakban. Természetesen az iskola legfelső szintjén volt az osztálytermük, így az erjedés már nem csak a gyümölcsöknél, de sokszor a gyerekeken is megfigyelhető volt. Igen tudom, ezt hívják, úgy hogy pech, de ez nem hiszem, hogy egyedi eset lenne.

A megoldás

A megoldást egy ilyen uzsonnás szett nyújtotta: https://majamarket.hu/cgi-bin/termekkategoria/taskak/uzsonnas_taskak/

És végre megoldást nyújtott arra a problémára is, hogy a gyermek keveset ivott, és az órán nem engedték, hogy kimenjenek mosdóba, és a szünet is igen kevésnek bizonyult arra, hogy még erre is oda tudjon figyelni a gyermekem. De szerencsében kulacsban engedélyezték a vízivást órán is, így a nagy melegben és a hétköznapokban sem tikkad ki. Ráadásul a táskák oldalába könnyen belerakhatóak ezek a kulacsok, így szállítani is egyszerű, úgy hogy különösebb odafigyelést nem igényel a gyerektől.

A tornazsákkal pedig olyan gondok adódtak, hogy nem volt elég menő a virág mintás. Tudom ilyenkor sok tudatos szülő felemeli a szemöldökét, hogy na ne! Én is tudatos szülő vagyok, és én is fogtam a fejem, hogy ilyen nincs. De amikor azt látom, hogy a gyerekemet érzelmileg terrorizálják a lányok, és a tanár nem tud mit kezdeni a helyzettel, akkor inkább beszerzek egy “menő tornazsákot”, amelynek segítségével a szekálások célpontjából könnyedén kikerül a gyermekem. Persze ehhez időben kellett észlelni a dolgot, és megfelelő ellenlépést felmutatni, hogy a kis piszkok többé ne próbálkozzanak be. Ami azt illeti a lányom “virított” is, aminek köszönhetően a szekálások megszűntek hamar. Persze ehhez kellet egy jól begyakorolt szöveg, és egy határozott fellépés.

No de nem szaporítom tovább a szót, jöjjön az 5 hihetetlen tárolási ötlet a táskákba.

  1. A dobozba a gyümölcsöt úgy rakd be felszeletelve, hogy ráhúzod egy pálcikára, így a gyerek nem keni össze magát, és a szállítás közben a gyümölcsök sem trancsírozódnak szét.
  2. A dobozba rakhatsz egy elválasztó műanyag darabot, is, amivel kétféle dolgot is adhatsz a gyermeknek. Így kaphat kekszet is, és gyümölcsöt is. A keksz nem fogja megszívni magát.
  3. Használj a dobozon belül zacskót. Ha a gyermeked hajlamos arra, hogy nem eszi meg a tízóraiját, és bent hagyja a táskájában. Sok fáradtságtól kíméled meg magad, ha csak a zacsit dobod ki a doboz sikálás helyett.
  4. A kulacsba tölts vizet vagy citromos vizet. Ez azért szükséges, hogy a kulacsba ne ragadjon vagy penészesedjen bele a folyadék. Ráadásul sokkal egészségesebb is.
  5. Készíts színes vagy valamilyen mintás tízórait. Ha íncsiklandónak néz ki az étel a gyerekek szívesebben megeszik, és biztos nem lesz majd gond abból mi maradt a dobozban.

Táskák és tároló dobozaink: https://majamarket.hu/cgi-bin/termek/jegvarazs_tornazsak/

Jégvarázs uzsonna szettBosszúállók tornazsákJégvarázs tornazsákMinnie tornazsákMiraculous, Ladybug tornazsák

Pókember tornazsák

Jégvarázs sporttáska

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?